Получих цистит, откакто започнах нова връзка.Защо?

Получих цистит, откакто започнах нова връзка.Защо?

Вероятността да получите цистит е по-голяма,когато правите много секс.Циститът представлява възпаление или раздразване на пикочния мехур или уретрата,затова по добре се консултирайте с лекар.

Ако в урината ви има кръв, най-вероятно имате инфекция.Tyttebær

Независимо от наличwomen-with-stomach-ache1ието на инфекция обаче,състоянието на пикочния мехур може да се влоши, ако киселинноста на урината е повишена,което често причинява болки при уриниране. За да намалите киселинността на урината си, изпийте 300мл вода веднага щом усетите симптомите, и на всеки 20 минути през следващите три часа. След това започнете да пиете неподсладен сок от червена боровинка всеки ден или си вземете икстракт от този плод. За алкализиране на урината ще ви помогне и да изпиете една чаена лъжичка сода бикарбонат, разтворена в чаша вода.

Възможно е това да има и лек разхлабителен ефект.

Трябва да подсилите имунната си система с пробиотици,ехинацея и/или чесън.Пробиотиците съдържат полезни бактерии, които се срещат и в киселото мляко и се предлагат под формата на капсули,прахчета и вагинални кремове.Последните са особено полезни, ако сте предразположени към кандидоза.Ще ви помогне и да правите леки физически упражнения и да избягвате консумацията на алкохол,кафе,пикантни храни и храни с висока киселинност като месо и сирене.

Добре ще ви се отразят топлите вани, поставянето на бутилка с топла вода върху кръста или корема или на топла кърпа между краката.Не е необходимо да спирате да правите секс, макар,че почивка от ден-два е добра идея – след акта се измивайте и като цяло поддържайте добра хигиена.