Често ожаднявам и често уринирам.Какво означава това?

Често ожаднявам и често уринирам.Какво означава това?

Това са класически признаци на недостиг на есенциални мазнини.Несъмнено сте чували, че 66% от човешкото тяло е изградено от вода.Сигурно обаче се чудите защо тогава не се огъваме като балон,пълен с вода. Отговорът е,че водата стои затворена в клетките ни с помоща на мастна “водоустойчива” мембрана, изградена отчасти от есенциални мастни киселини, които се съдържат също и в семената и мазните риби.

Ако не си набавяме достатъчно от тях, организмът ви няма да успее да регулира водния баланс и е възможно да започнете да задържате вода, да изпитвате силна жажда, да уринирате прекалено често, кожата и косата ви да станат сухи и да получите пърхот.

Ако имате някои от изброените симптоми, ви препоръчвам три неща:

  1. изяждайте по една лъжица смлени семена на ден(наполовина ленено и наполовина смес от сусамово,слънчогледово и тиквено) заедно със зърнената си закуска или в шейкове;
  2. яжте мазни риби като дива сьомга,херинга, скумрия или сардини(и риба тон от време на време) три пъти седмично;
  3. приемайте омега-3 мастни киселини под формата на рибено масло
  4. Препоръчваме Ви(кликнете върху картинката):
    omega

Имайте предвид обаче,че жаждата е и класически признак за проблеми с кръвната захар,дори за диабет.Отидете на лекар и си направете кръвни изследвания, за да изключите тази възможност.Ако резултатите обаче покажат дисбаланс,ще трябва да регулирате кръвната си захар чрез диета.Макар да е най-добре да се консултирате с лекар или диетолог,ако имате диабет,такава диета,в общи линии, означава да се храните по-малко и начесто; да ядете бавно бавно разграждащи се въглехидрати от храни,които съдържат също и протеини,като пълнозърнести продукти,грах,фасул и леща,както и плодове, стига да ги съчетавате с ядки и семена;да избягвате всякакви форми на концентрирана сладост като от сушени плодове и плодови сокове, както и стимуланти като кафе и чай.

Ще ви помогне и да взимате по 200мг хром на ден.