С партньора ми опитваме да имаме дете,но концентрацията на сперматозоиди в спермата му е ниска

С партньора ми опитваме да имаме дете,но концентрацията на сперматозоиди в спермата му е ниска.Какъв съвет бихте ми дали?

Като се има предвид съвременния начин на хранене и живот, не е изненадващо, че концентрацията на сперматозоиди в спермата на много мъже е ниска.Ако не са открили друга причина за състоянието ви, с партньора си можете да направите много неща, за да подобрите шанцовете за зачеване.donorstvo-spermi-v-spb02

От всички вещества,за които се знае,че влияят върху мъжката плодовитост, най-добре проучен е минералът цинк.Тялото се нуждае от него не с1145_1_resамо  за освобождаване на витамин А(много важен за производството на мъжките полови хормони) от черен дроб, но и за здрава сперма, тъй като този минерал се среща във висока концентрация във външния слой и опашката на сперматозоида. Фасулът,ядките и семената са добри източници на лесноусвоим цинк, както и на аргинин – аминокиселината, която се среща в големи количества в спермата.

Тъй,че освен да избягва вредните цигари и алкохол и да не се излага на стрес, накарайте партньора си да пие мултивитамин, осигуряващ поне 15мг цинк, да яде всеки ден малки шепи вдки и семена и да включи в менюто си бобови растения.