Кои хранителни добавки са най-ефективни за предменструален синдром?

Кои хранителни добавки са най-ефективни за предменструален синдром?

Години наред се смяташе, че основното вещество за тредотвратяване на ПМС е витамин В6. После обаче се установи, че магнезият помага изключително много на жени, чиито гърди стават чувствителни по това време на месеца. Облекчение носи и маслото от билката свещица, което е богато на есенциални мастни киселини GLA. В тялото тя се преобразува в простагландини, които освен всичко друго намаляват и симптомите на ПМС като задържане на вода, раздразнителност и умора. А всичко това намери логично обяснение, след като учените откриха,че преобразуването на GLA в простагландини зависи от достатъчно количество витамин В6, магнезий и цинк в организма.omega3-6-9--

Има хранителни добавки,съдържащи комбинации от тези три вещества, а освен тях ви съветвам да приемате и еквивалента на 250 мг GLA – вземайте например една капсула от 1000мг масло от пореч или пет капсули от по 500мг масло от свещица.

Поддържането на стабилни нива на кръвната захар през целия месец свежда до минимум неприятните симптоми на ПМС.Затова се хранете редовно,яжте протеини(риба,кисело мляко, месо без тлъстини) и фибри (зеленчуци ,плодове ,пълнозърнести продукти) на всяко хранене, спрете консумацията на захар,преработени грани,кафе,чай и алкохол и приемайте по 200 мкг хром на ден.