Какво мислите за родиолата?

Какво мислите за родиолата?

Наричана понякога “арктически корен” и предпочитана от китайските императори, родиолата не е просто растение от легендите: тя определено е билката на живота през 21 век. Полезните свойства на това забележително растение, изследвано най-напред в Русия, чак сега започват да стават популярни в западния свят.

Основните свойства на подиолата са свързани с ободряване, подобряване на издръжливостта и концентрацията.Тя съдържа актовни съставки, които действат като адаптогени в тялото и подобряват реакцията му на душевния, физическия и екологичния стрес, на който сме подложени.5268

Също така стабилизира хормоните, секретирани от надбъбречните жлези, и стимулира производството на “хормона на щастието” – невротрансмитера серотонин. Вследствие на всичко това родиолата действа и като антидепресант.

Едно изследване на 128 души, които приемали родиола, показало, че 64% от тях изпитали облекчение или пълно изчезване на симптомите като отпадналост, немощ, раздразнителност, главоболие и понижена трудоспособност. Пийте по 200-300 мг стандартизиран екстракт по време на хранене.