Не мога да забременея.Хранителен режим и добавки.

Не мога да забременея.Какъв хранителен режим да спазвам и какви добавки трябва да приемам?

shutterstock_216801235Несъмнено сте чували за фолиевата киселина.Тя обаче е само едно от веществата, които стимулират плодовитостта и намаляват риска от проблеми по време на бременността. Фолиевата киселина е важна, защото заедно с витамини В2,В6 и В12 помага за метилирането  – основен химичен процес в тялото, част от изграждането на новите клетки.

При жените, които имат високо ниво на протеина хомоцистеин в кръвта, процесът на метилиране не протича пълноценно и шансовете да заченат са много по-малки, а вероятността от спонтанен аборт е по-голяма.Направете си изследване на нивото на хомоцистеин.Ако то е високо, приемайте повече витамини от група В и минерала цинк.

Има хранителни добавки, специално разработени за поддържането на нормални, здравословни нива на хомоцистеин.

От първостепенно значение са и есенциалните мазнини, особено омега-3 мастната киселина DHA. Тя се съдържа в дивата сьомга, херингата,сардините и скумрията и подпомага репродуктивните функции и при жените и при мъжете.Също така е жизненоважна за изграждането на нервите на плода.

Съвет:
Не можем да си позволим да консумираме прясна риба всеки ден. Но всеки ден трябва да снабдяваме организма си с минимум 250 мг DHA. Това е възможно благодарение на Super Omega 3 Activ, съдържащ ненаситени мастни киселини от сардини, скумрия и риба тон от южноамериканската част на Тихия океан.

Продуктът не е генномодифициран.

 

omega