Топ 10 билки, спомагащи на маточното Здраве

Топ 10 билки, спомагащи на маточното Здраве

Когато ракът на маточната шийка се развива, клетките на шийката показват отклонения и ракът може да се разпространи и в други части на тялото.
Рак на маточната шийка се причинява от човешкия папиломен вирус (HPV), който образува брадавици в гърлото и гениталната област. Въпреки, че това е най-широко разпространеният рак е и най-предотвратим чрез скрининг и използване на ваксини.
Има някои билки, които са известни за подхранване на шийката на матката и нашата имунна система:

1. Куркуминът (Rz Curcuma Longa.): Куркума, и по-специално, куркумин, основният му активен компонент, продължава да блести като противоракова “суперхрана” подправка с широк спектър на осезаеми ползи за здравето, включително способността да индуцира смъртта на раковите клетки и да се предотврати цироза. Фондацията „The Life Extension“ (LEF) е провела задълбочени изследвания на противораковите свойства на куркумата и е установено, че подправката е насочена към 10 причинни фактори, участващи в развитието на рак, включително, увреждане на ДНК, хронично възпаление, разрушаване на клетъчните сигнални пътища. Безброй стотици публикувани изследвания, също са показали, че куркуминът е мощна анти-рак храна, която блокира развитието на рак по редица уникални начини. Въпреки че не е официално установена точна дозировка на профилактиката на рака с куркума, проучвания, включващи човешки пациенти с диагноза рак при назначени дози куркумин от около 3600 мг (3,6 грама), предизвиква целенасочено унищожаване на ракови клетки митохондрии; прекъсване на цикъла на ракова клетка…..

2. Зелен чай: Екстракти от зелен чай могат да бъдат полезни за лечение на предракови състояния на шийката на матката, потенциално спиране на прогресията на рака. Полифенолите са съединенията в зеления чай отговорни за противораковият ефект. Епигалокатехин-3-галат (EGCG) е най-ефективният от полифенолите при инхибиране на растежа на рака и предизвикване на смърт на раковата клетка. Полифенолни E (поли Е) е полифенол смес, която съдържа EGCG.

3. Astragalus Root (Huang Qi, RDX Astragalus membranaceus.): Тази билка подобрява имунната система. Astragalus действа чрез същите пътища, които са обект на много лекарства за химиотерапия, включително PARP.Astragalus-Root

4. Resveratrol, Гроздове семе: Resveratrol (3,4 ‘, 5-трихидрокси-транс-стилбеново) е хранителен полифенол, получен от грозде, плодове, фъстъци и други растителни източници. Противораковото действие на ресвератрол е подкрепена от неговата способност да инхибира пролиферацията на голямо разнообразие от човешки туморни клетки ин витро. Гроздето и гроздовите продукти са отлични източници на различни противоракови средства и по този начин тяхната редовна консумация трябва да бъде от полза за населението като цяло.

5. Holy Basil( H. Ociumum gratissimum)– е билка, която е била в употреба в продължение на векове в индийската традиция на Аюрведа. Holy Basil е една от многото билки, богати на Ursolic Acid. и фенолни съединения и широк спектър от други естествени продукти, включително полифеноли като флавоноиди и антоцианини.

6. Розмарин: чай или във вид на подправка са избрани поради техните биологично активни компоненти, които имат способността да намаляват риска от рак чрез тяхната антимикробна, антиоксидантна и анти-туморна активност. Значителни доказателства показват, че екстракти от розмарин, или неговите отделни компоненти, могат да забавят химически предизвикани ракови заболявания. Например, локално приложение на екстракт от розмарин се съобщава за блокиране на етапите на започване и насърчаване на В (а) P- и DMBA-медиирана кожата туморогенезата (Хуанг и др., 1994). Розмарин екстракт и активните съединения карнозна киселина и rosmarinic киселина е установено, че инхибират пролиферацията на различни човешки ракови клетъчни линии. Установено е, че видовете розмарин имат най-високо антиоксидантно действие поради високото съдържание на полифенолни съединения. Следователно видовете розмарин притежават потенциални химиопрофилактичните свойства.

7. Риган: Билката притежава антибактериални, както и противовъзпалителни свойства, и насърчава клетъчната смърт,което го превръща в мощна билка срещу рак; но това, което е наистина вълнуващо е, че може да бъде особенно ефективна срещу рак на простатата и дори може да стане част от лечението на този вид рак.

8. Red Clover: Червената детелина е билка с невероятни лечебни качества. Изпълнена с хранителни вещества, чSophora-Rootервената детелина е особено богата на минерали, заредени с калций и магнезий, съдържа обилни количества протеини, витамин B комплекс и витамин С. Националния институт за рака е установил противотуморни свойства в тази билка, и не по-малко от 33 култури по целия свят използват червената детелина за лечение на рак. Установено е, че съдържа най-малко четири анти туморни съединения, включително даидзеин и генистеин. Червената детелина съдържа и значителни количества антиоксиданти, особено tocopheral, форма на витамин. Червената детелина днес се предписва за лечение на рак на гърдата, на яйчниците и рак на лимфата.Билкари препоръчват за пиене 2-4 чаши червена детелина дневно. Цветовете на червената детелина са богати на фитостерол които са били използвани от векове за балансиране на хормоните и насърчаване на производството на естроген.

9. Sophora Root (ку шен): Sophora корен на прах или на пяна, съдържаща Sophora алкалоиди, прилагани към шийката на матката са ефективни при лечението на ерозия на шийката на матката. В друг доклад, алкалоиди по 50-100 мг два до три пъти дневно чрез инжектиране в продължение на 10 дни в продължение на 10 или 20 дни, ако е необходимо, се лекуват ефективно жени с различни инфекции на репродуктивните органи, включително салпингит , хронична тазова възпалителна болест ендометрит, хронична цервицит, Snow-Fungusи вагинит. Според Проучване и прилагане на „Материя Медика“, екстрактът от алкохол от Sophora ( богато на алкалоиди) инхибира вагинални Trichomonas (от 176 пациенти, лекувани локално, 126 са били излекувани).

10. Snow Fungus: Лабораторни изследвания показват, че snow fungus убиват цервикални ракови клетки, както и тези, взети от други видове тумори. Едno от най-ценните медицински приложения е да се предотврати левкопения, или нисък брой на белите кръвни клетки, при хора, подложени на химиотерапия или лечение на рак(радиация)

Свързани теми:

  • Продуктите,които оглавяват здравословния рейтинг
  • Кокосовото масло като естествен лубрикант при влагалищна сухота
  • Корен от Мака за хормонален баланс
  • За женския фертилитет – „Витекс
  • Натурални средства за Дисменорея
  • Вашата диета и ПМС
  • Кралицата на плодовете“- Нони
  • Какво е Биофийдбек?
  • Рибено масло Omega-3
  • Женската билка – бял равнец
  • 8-те първи сред суперхраните
  • Суперхрани за по-лека менопауза
  • Ябълките – новата женска виагра
  • Гъбa може да бъде отговорът за лечение на HPV
  • Анасон – вълшебната подправка
  • Антибиотично действие на чесъна
  • D-маноза.Лек за интерстициален цистит
  • Лайка – лечебно действие
  • Eстествена детоксикация
  • Кокосово масло
  • Най-добрите витамини за ПМС(предменструален синдром)