Хранителни добавки за вулводиния

Хранителни добавки:

Биотин:
При някои жени възпалението и сърбежа намаляват с употребата на биотин. Имайте предвид, че ако имате чревни проблеми и гъбички, може да имате недостиг на биотин.

Калциев цитрат:
Обикновено се приема , за да помогне при оксалатна чувствителност и ако сте на  ниско-оксалатна диета е хубаво да взимате допълнително калциев цитрат.

Хондроитин:
Това е препарат, съдържащ хрущял, обикновено от акули. Хондроитин и глюкозамин често се използват заедно. Клиничните проучвания показват, че тези добавки могат да помогнат за подобряване на артрит, а при някои жени има полезен ефект върху вулводиния и фибромиалгия. Много смятат, че глюкозамина е по-ефективен, когато се използва заедно с хондроитина.

Глюкозамин:
Също така се нарича N-ацетил-глюкозамин, и следователно съкращението NAG. NAG е основен елемент на хиалуроновата киселина (ХК), който образува гел като вещество в съединителната тъкан и кожата. Ниските нива на ХК могат да направят кожата по-податлива на възпаление от много различни средства. Има три различни форми на глюкозамин: ацетилиран (NAG), хидрохлорид, и сулфатирани. По общо мнение изглежда , че ацетилираната форма е най-добра, следвана от сулфатираната форма. NAG може  да помогне за парене и често уриниране, фибромиалгия,  раздразнените черва и парене или изтръпване в устата.

Grape Seed Extract-Екстракт от гроздови семки:
Гроздовите семки са мощен (и скъп) анти-оксидант. Антиоксидантите са добри за тялото  като цяло, тъй като те абсорбират свободните кислородни частици (“свободни радикали”), които могат да увредят тъканите. Има твърдения, че анти-оксидантите могат да помогнат * лекуват * увредената тъкан. Много жени се оплакват от често уриниране парене по време на приема на гроздови семена. Ако това се случи,намалете дозата.

L-Arganine:
Той може да повиши нивата на азотни оксиди в пикочния мехур и уретрата което помага за намаляване на  спазмите.

Витамините А и Е
Има твърдения ,че тези витмини  намаляват  възпалението или сърбежа.

Сода бикарбонат:

Содата е естествено средство, което спомага за възстановяването на вагиналното рН .Понякога  вагиналните рН тестове показват, че някои жени с вулводиния имат вагинално рН 3-3.5, което е изключително киселинно, което води до силен сърбеж и парене.Смес от сода за хляб, органичен ябълков оцет и вода, се използва  за да се неутрализира рН-то и може да предотврати кандидоза.

Кокосово масло:

Кокосово масло е алтернативно лечение за болка.Маслото от кокос може да се яде и да  се вмъква във вагината. Използва се като алтернатива медицина в продължение на векове от хората по целия свят,лечебните му свойства са далеч по-големи от тези на всички  други масла. Кокосовото масло е полезно също като лубрикант, за да облекчи  болезненото сношение.Ефективно е при гъбияни инфекции както на вулвата, така е вагинално.

Свързани теми:

  1. Домашни средства за вулварна болка и вулводиния
  2. Медикаменти за хронична вулварна болка
  3. Кокосово масло
  4. Естествена детоксикация
  5. Топ 10 билки спомагащи за маточното здраве
  6. Антибиотично действие на чесъна