Медикаменти за хронична вулварна болка:

Медикаменти за  хронична вулварна болка:

Те обикновено се използват за вулводиния, когато има  постоянна болка. Изследванията показват, че не се развива пристрастяване  към тези медикаменти- т.е. наркотични болкоуспокоителни.

  • Ксилокаин (лидокаин хидрохлорид)

Локално лидокаинът се използва за вестибулит (т.е.парене и болка около входа на влагалището). Кремът съдържа 2.5% разтвор активно вещество, може  да се прилага преди полов акт за временно обезболяване на  вестибуларния района.При първото нанасяне може да се засили паренето, но след 5-10мин облекчава кожата и за жалост  губи своята ефективност при продължителна употреба.

  • Метадон

Мощно болкоуспокояващо и  често се прилага като алтернатива на морфина.

  • Морфин

Да се ​​приема вътрешно само при силна болка. Някои лекари  предписват  морфин крем, но не е ясно колко се абсорбира от кожата, и  дали морфина  е по-добър от използването на ксилокаин.

  • OxyContin-наркотично болкоуспокояващо.
  • Percoset (наричан също Roxicet, Tylox, Roxitox)
    Ацетаминофен с кодеин (опиати).
  • Ultram

Централно действащ аналгетик. Предпочита се , защото има по-малко потенциал за  пристрастяване, отколкото наркотици. Тъй като това лекарство засяга серотонинергичната система, не се взима заедно с жълт кантарион или  антидепресанти (особено МАО-инхибитори).

  • Vicodin (наричан също Anexsia, Co-Gesic, Duocet, Lorcet или Panacet)

Това лекарство е  по-слаба смес от кодеин и парацетамол. Прием на 500-1000 мг Vicodin може да осигури временно облекчение.

  • Повърхностните дразнители

Независимо дали Вашия проблем е причинен от контактен дерматит, или кожата ви е станала  раздразнена поради други причини, следното може да помогне:

-Носете само 100% памук, неоцветено бельо
-Неоцветени менструални тампони
-Бельото се пере с мек сапун без парабени и оцветители (по-натурален)
-Използване на тоалетна хартия, която е без добавени цветове или парфюми
-Вулвата не се мие със сапун!!!
Мит е, че вулвата се нуждае от нещо повече от вода, за да се поддържа  чиста. Сапунът може да наруши баланса на вагиналната флора и да  изостри  болката.

Свързани теми:

  1. Хранителни добавки за вулводиния
  2. Кралицата на плодовете – Нони
  3. Домашни средства за вагинална болка и вулводиния