Природата срещу кандида в организма

Кандида албиканс са гъбички или дрожди,които винаги присъства в организма. Ето как да се справим с натурални средства:

  • Промени в начина на живот:
  1. Управление на стреса
  2. Не носете плътно прилепнали бельо или дрехи
  3. Избягвайте вагиналните дезодоранти, сапуни, прахове и парфюми
  4. Избягвайте бельо направено от синтетични тъкани като найлон. Носете памучно бельо

 

  • Хранене
  • Ограничете приема на следното:
  1. Изискани  преработени храни
  2. Преработени храни, които съдържат подсладители, добавки и / или химикали
  3. Продукти с високо съдържание на мазнини
  4. Високо-захарни продукти
  5. Храните, направени с мая

 

  • Витамини / Минерали
    Тези хранителни вещества помагат на страдащите от кандида:
  1. Витамин С
  2. Витамин E
  3. Селен
  4. Zinc
  5. Витамин А
  6. Bifidobacterium bifidum
  7. Lactobacillus ацидофилус

 

  • Билки
    Следните Билките често се използват при лечение на Candida:
  1. Ехинацея
  2. Златен корен
  3. Невен
  4. Чесънът
  5. Семена от грейпфрут
  6. Масло от Чаено дърво

 

  • Алтернативна / допълваща терапия
    Най-често използваните допълнителни подходи за кандида са:
  1. Ароматерапия
  2. Билкова медицина

Моля, обърнете внимание: Тези природни средства  не заместват оценката и препоръките на Вашия лекар.

  1. Кандида албиканс са гъбички или дрожди, и винаги присъстват в организма в здрвословни норми. Полезните бактерии в храносмилателния тракт и урогениталната система  на жените контролират растежа на Candida.
  2. Свръхрастеж на кандида често се причинява от прекомерна употреба и злоупотребата с антибиотици. Антибиотиците убиват добрите, полезни бактерии, заедно с тези, които причиняват болести.
  3. Въпреки,че Кандида се среща предимно при жени,мъжете също страдат от нея.При лечение трябва да се лекуват и двамата партньори.
  4. Противозачатъчните таблетки смущава нормалния хормонален баланс в урогениталната система,коео също може да доведе до прекомерен растеж на кандида.
  5. Диабетиците са  податливи на Candida инфекции, тъй като Candida процъфтяват в сладка среда. Ако имате чести проблеми с кандида, трябва да си направите тест за глюкозен толеранс.

Yeast and Molds

  • Как да разбера дали имам кандида?

Проявява  се по редица начини:

  1.  Хронични вагинални инфекции се характеризират с плътно бяло и ронливо течение. Това често се разглежда погрешно  само като симптом на инфекция с Candida.
  2.  Инфекция на устата и в останалата част на храносмилателния тракт с бял слой върху езика, болки в гърлото, болезнена и зачервена лигавица на устата, ануса, пениса, кожата, ноктите на ръцете и краката.
  3. Системна инфекция поради повишена чревна пропускливост, която позволява на  гъбичките да навлязат в кръвния поток. Това може да предизвика диария, обща умора, ниско либидо, нарушения в менструалния цикъл, болки в мускулите, болки в ставите, главоболие, подуване на корема, алергии, намалена имунна функция при хронични респираторни инфекции, депресия и лоша концентрация.

Убедителна диагноза може да бъде направена само чрез претърпяване на специфични тестове (например тест за Candida антитела с IgG, IgM, IgA, както и тестове за хранителна толерантност, бели тестове на кръвната картина и тестове за глюкозен толеранс). 

  • Физически средства:

1. Природна  помощ
Консултирайте се с вашия лекар или професионален билков лекар, преди да използвате някоя от билките, посочени в следващата част, особено ако сте бременна, страдате от хронично заболяване или сте на друго лекарство.

Засилете имунитета, така че да не се получи млечница : приемате витамин C, цинк и ехинацея, златен корен (Hydrastis Canadensis), невен и чесън като добавки. Изследванията са установили, че приемането на всичките три по време на пристъп на млечница може да намали симптомите или да съкрати  продължителността на инфекцията.

Можете също така да лекувате млечница  с екстракт от семена на грейпфрут, защото семената на грейпфрута имат противогъбични свойства.

2. Ароматерапия
Маслото от чаено дърво и лавандуловото масло са достатъчно нежни. Нанесете директно върху кожата или пуснати три капки от всеки по вагинален тампон или санитарна кърпа.

3. Полезни бактерии под формата на капсули
Капсули с Lactobacillus ацидофилус или Bifidobacterium bifidum (две капсули два пъти на ден), също ще допринесат за бързото образуване на нормалната бактериална популация в организма, като по този начин се балансира  прекомерния растеж на кандида.На пазара вече  има различни видове  глобули с лактобацили.

4. Кисело мляко
Смесете кисело мляко с 10 мл ябълков оцет, десет капки масло от чаено дърво и 10ml  златен корен с екстракт (Hydrastis). Добавете сместа в гореща вана и се накиснете.Поставянето на тампон с тази смес е възможно.

5. Добавки
Помислете за витамини и минерални добавки и включете повече витамини и минерали в диетата си, за да подкрепите имунната система и половата система. Фокус върху: витамин А, витамин С и витамин Е с 100 IU  селен на ден.

Комбинация от каротини, магнезий, калций, B-комплекс витамини, коензим Q10, молибден, хром и есенциални мастни киселини (Омега-3 и омега-6) може да допринесе и за лечение и профилактика на кандида инфекция.

Уверете се, че следните параметри са в антиоксидантна комбинация- използвайте: биофлавоноиди (например чесън, кверцетин, мента, лайка, шипка, папая, зелен пипер, броколи и домати са богати на биофлавоноиди) и цинк.

Информация: http://www.health24.com/

Свързани теми:

  • Хронични гъбички – какво се случва?
  • Как да се предпазим от гъбична инфекция?
  • Дисбактериозата -що е то?
  • Непрекъснато се боря с вагинални гъбички.Трябва ли да избягвам обществените тоалетни?
  • Причините за млечницата,или бялото течение.
  • Вагинален сърбеж,парене и раздразнение
  • Вагинален рН баланс
  • Защо вагината мирише?