Парене по време на секс?

Изгубих интерес към сношение с мъжа ми, защото винаги имам усещане за парене. Също така често получавам инфекции след това.Има ли други жени с такъв проблем  и какво може да се направи по въпроса?

Една от най-честите причини за болезнен секс при жените е вулводинията, определена като дискомфорт или пареща болка в областта на вулвата, без очевидна причина, като например инфекция, рак или неврологично заболяване като херпес или компресия на гръбначен нерв. Това е често срещана причина за вагинална болка и често се диагностицира погрешно. Състоянието се смята, че засяга около 16 процента от жените; редица учени подозират, може да бъде много по-висока. Болката често пречи на жените да упражняват, като полов акт, и в крайни случаи, дори при ходене.

Никой не знае какво я причинява, въпреки че някои теории предполагат, че се получава след  раждане, инфекция или хирургическа операция. Други възможни причини са генитални инфекции, физическо или сексуално насилие.Някои жени   имат по-ниски прагове на болка. Едно проучване установи, че жените с VVS имат по-малко естрогенни рецептори във вулвата , които могат да  повишенат техните усещания за болка.

Има много възможни лечения за вулводиния, вариращи от диета, Kegels (упражнения, които укрепват тазовото дъно) и биофидбек, медицински подходи, включително ниски дози антидепресанти и лидокаин маз, използвани през нощта, за да вцепенят вулвата. При тежки случаи, лекарите могат да инжектират противовъзпалителни химикали, наречени интерферон алфа във вулвата -вестибюл(предверието на влагалището), гънките около вагината, три пъти седмично в продължение на четири седмици.

Също така може да имате вагинална сухота, най-често при жените над 40 и по-специално тези, които са в постменопауза. Загубата на естроген след менопаузата води до изтъняване на стените на вагината и уретрата и изсушава вагиналните секрети, което води до болка по време на полов акт. Тя също така увеличава риска от вагинални инфекции, като вагинит, и може да доведе до проблеми с уринирането.