Алое Вера и гъбични инфекции

Гъбичните инфекции (кандидоза) обикновено са причинени от свръхрастеж на кандида албиканс.

Обикновено всеки човек има някакво количество дрожди в тялото си ,но някои заболявания или лекарства могат също да предизвикат техния растеж.Влажните и топли зони на тялото подпомагат развитието на гъбичната инфекция – това са гениталиите, гърлото, устата и кръвта.

aloe-vera-plant-Ayurvedic-Secrets

Различните части на тялото се влияят от различни видове кандидоза. Например – В гениталиите при жените е вулвовагиналната гнойна инфекция. В устата се нарича орофарингеална кандидоза и така нататък.

Когато това се отразява на гениталиите често срещаните симптоми на гъбични инфекции включват умерен до силен сърбеж, зачервяване, болезненост във влагалището, болка по време на полов акт и бяло вагинално течение.

При мъжете симптомите варират с червен обрив и усещане за парене. Гъбичната инфекция трябва да се лекува, защото, ако тя стигне до кръвния поток, може да отслаби имунната система и да предизвика други усложнения.

aloe-vera_625x350_41443087656

Aloe Vera За Гъбични инфекции

Гелът от алое вера се използва за медицински цели в продължение на хилядолетия. Алое вера гел е ефективен при лечение на малки порязвания, рани, изгаряния и кожни инфекции.Той съдържа гликопротеини, полизахариди, танини, стероли, липиди, аминокиселини, ензими и витамини С, Е, В12 и А, магнезий, цинк, калций, есенциални мастни киселини и протеини.

Алое вера има силни противогъбични ползи – можете просто да прилагате чист гел от алое вера на засегнатите райони или да консумирате сок от растението.

Той атакува кандида албиканс и успокоява сърбежа на кожата и раздразненията, причинени от инфекцията. Поради съдържанието на ензими ,антиоксиданти ,витамини ,минерали и аминокиселини алое вера има противовъзпалитени противувирусни свойства.

aloe-plant

Консумирането на алое вера орално може да спомогне за поддържането на чревния тракт чрез насърчаване на разпространението на здравословни бактерии в червата ни. Понякога, Candida се размножават, когато човек страда от запек. Алое вера сок има слабително действие и може да попречи задържането на бактери и облекчаване на симптомите на запек. Също така предотвратява навлизане на Кандида в кръвния поток.В качеството си на детоксикатор, алое вера помага да се поддържа правилната функцията на черния дроб, който е инструмент за да се отървем от Candida и токсините от кръвта.

Тези дни, учените откриват нови щамове на кандида албиканс, която е устойчива на конвенционалните противогъбични лекарства.В днешно време много хора се доверяват на алтернативни методи и средства за лечение и защита,които отстраняват на 100% гъбични инфекции.

Въпреки, че може да има ползи от използване на това растение и неговите странични продукти, то никога не трябва да се разглежда като лек за всички болести.

Въпреки това, алое вера не трябва да се използва за заместване на съвременната медицинска помощ.Обсъдете възможността за използване на гел от алое вера и сок с вашия лекар преди употреба.

Предпазни мерки

Локалното приложение на алое вера гел обикновено не предизвиква никакви странични ефекти.

При вземането на алое вера сок за дългосрочната употреба не се препоръчва за хора с електролитен дисбаланс, сърдечна или бъбречна болест.

Бременни и кърмещи жени, хора с диабет, нарушена функция на черния дроб не трябва на приемат алое вера орално.

about

Свързани теми:

  1. Алое Вера – оркестър от хранителни вещества