Възможно ли е витамин “С” да попречи на действието на противозачатъчните хапчета?

Възможно ли е витамин “С” да попречи на действието на противозачатъчните хапчета?

Имаше опасения,че витамин С би могъл да засили действието на естрогена,макар това да бе щателно изследване и опровергано.

Относно витамин С и противозач76918026_4524271_4264676537_4975bf525e_Vitamin_C__dont_forget_to_get_plenty_Oатъчните хапчета има един проблем: той може да предизвика диария, ако се приема в големи количества, а както знаете, диарията може да попречи на действието на контрацептивите. Аз лично не споделям тези опасения, тъй като диарията обикновенно е свързана с инфекция и/или понижено усвояване (на храна и на хапчета), докато разстройството, предизвикано от големи количества витамин С, не е съпроводено от това понижаване и съответно не би трябвало да влияе върху абсорбцията на противозачатъчните хапчета. С други думи аз мисля,че няма проблем да пиете витамин С, докато сте на контрацептиви.

Решението обаче трябва да вземете сами.Противозачатъчните хапчета не са 100% ефективни,затова, ако не подействат в даден момент, няма как да разберете дали е било заради витамин С, или не.Ето защо ви съветвам да подходите предпазливо и да не пиете по повече от 1г на ден,докато приемате хапчета.Ако се нуждаете от повече витамин С, помислете за друга форма на контрацепция.