Кои природни методи помагат при лечение на кисти на яйчниците?

Кои природни методи помагат при лечение на кисти на яйчниците?

Първа стъпка: Намалете Естрогена

Излишният естроген в един от основните виновници за причиняване на хормонален дисбаланс, който в последствие води до нарушена овулацията. Един от най-добрите начини да се изчисти от тялото излишният естроген е като се спре приема на ксенохормони.

Как да избегнем приема на естрогени и ксеноестрогени.

  • Спрете приема на соеви храни
  • Яжте само органични меса и млечни продукти
  • Не загрявайте опакованите храни в микровълнова печка
  • Не консумирайте вода от пластмасови бутилки
  • Избягвайте употребата на минерални масла и парабени, намиращи се в продуктите за грижа за кожата
  • Използвайте натурални препарати за почистване

Втора стъпка: Увеличете прогестерон и балансирайте хормоните

Когато в организма има излишък на естроген, обикновено също има и дефицит на прогестерон. Балансирането на нивата на естроген и прогестерон чрез приемане на естествен прогестерон ще помогне за редуциране на кистите и ще намали шансовете от образуването им в бъдеще. Използването на кремове с естествен прогестерон помага за увеличаването на нивата на прогестерона.

Поддържащи Билки за кисти на яйчниците

Корен от мака (Lepidium meyenii): Мака е чудесна билка за стимулиране на плодородието, която помага на организма да произвежда прогестерон и балансира хормоните, като самата тя не съдържа никакви хормони. Също така билката мака помага на естествения прогестерон да работи по-добре при подхранването на ендокринната система. Maкa трябва да се приема ежедневно – по 2,000-3,000 mg.

Корен от гроздовиден ресник (Актеа рацемоза): Подпомага регулирането на целия менструален цикъл. Актеа рацемоза е отлично средство за облекчаване на болки в яйчниците.voronec

Китайска ангелика (Angelica Sinensis): Подпомага нормализирането на хормоналния баланс. Поддържа правилната циркулация в репродуктивните органи. Намалява болката при цикъл и заболявания на репродуктивната система.ad47b121cb522db

Бял трън: Поддържа хормоналния баланс. Белият трън е едно от най-ефективните растения за поддържане здравето на черния дроб. Правилното функциониране на черния дроб е от жизненоважно значение за хормоналния баланс в тялото. Черният дроб помага за филтриране на токсините в тялото, включително и на излишните хормони.

Бабини зъби (Tribulus Terrestris): Нормализира овулацияте, когато се използва преди овулация. Едно проучване, проведено с 36 жени, които не са били в овулация, показа че в 67% от случаите се е реализирала нормална овулация само след 2-3 месеца редовна употреба на билката.